MIÉRT AUSTROTHERM?

There are no translations available.

Miért drágább 20%-kal az Austrotherm hőszigetelő lap?

hoszigetelesrendszer

Segítünk eligazodni a hőszigetelő lapok között, hogy olyat válassz, ami a legjobban megéri. 
 

Az iskolapadban megtanultuk a Pitagorasz-tételt, a rózsák háborúját, a csigák testfelépítését meg a kovalens kötést, csak az maradt ki, hogyan ne költsük havonta egy nyaralás árát a fűtésszámlára.

Ha Te sem ismered még részletesen az Austrotherm-et és más hőszigetelő anyagokat, akkor most gyorstalpalót kaphatsz belőlük. Rengeteg bosszúságtól megkímélheted magad a hőszigetelés során, ha tisztában vagy a továbbiakban bemutatott információkkal.

 

Mi az az Austrotherm és a többi hőszigetelő lap?

Az Austrotherm, Masterplast, Casa-therm, Hő-plusz és a többi hőszigetelő lap a ház külső falára kerül, és ott megfogja a hőt. Télen benntartja a meleget, nyáron pedig a hűvöset őrzi meg.
Ennek segítségével tudod minimálisra csökkenteni a gázszámládat. Nyáron sem kell majd légkondit használni, így a villanyszámla is kevesebb lesz.


Honnan tudom, melyik hőszigetelő lapra éri meg beruházni?

A szigetelőanyagok általában több összetevőből készülnek, ránézésre nehéz megmondani, melyik fajta lesz tartósabb. Van viszont egy mérőszám, ami remekül használható erre a célra. Úgy hívják: nyomószilárdság.
A nyomószilárdság egyszerűen azt mutatja, mennyire összenyomható a szigetelő lap. Minél jobban össze lehet nyomni, annál rosszabb a minősége, annál kevesebb „anyag van benne”.
Az nyomószilárdságot a teszteken úgy kapják meg, hogy az EPS lapra mérnek merőleges nyomást, ami alakváltozással/ összenyomódással jár. Ezt általában az anyag 10%-os összenyomódásával határozzák meg kPa-ban. Tartós terhelés esetén a 2%-os összenyomódáshoz tartozó nyomófeszültség jellemzi az anyag terhelhetőségét.

Az alacsony nyomószilárdságú szigetelőlapok kevesebb hőt fognak meg, a ház falán deformálódhatnak, és előbb tönkremennek.

Magyarországon a homlokzati hőszigetelő lapok előírt nyomósziládsága 80kPa. A teszteken azonban a legtöbb márka nem éri el ezt az értéket. Akad olyan is, amelyik meg sem közelíti, átverve ezzel a gyanútlan vásárlókat.
Mint minden más területen, a hőszigetelésnél busásan megtérül, ha áldozol a minőségi alapanyagra.

Most ugrik a majom a vízbe!
Nézzük, hogy teljesítettek a teszten a különböző márkájú hőszigetelő anyagok!

 

homlokzati hoszigeteles masterplast-EPS-hőszigetelő-lemez 

 

Casa-therm homlokzati hőszigetelő lap mérési eredményei:

homlokzati hoszigeteles Casa-therm-EPS-80 

Zenthiss hőszigetelő lap mérési eredménye:

homlokzati hoszigeteles-Zentyss-EPS-80 

Hő-plussz homlokzati hőszigetelő lap mérési eredményei:

homlokzati hoszigetelo hoplusz eps 80 

Cellplast homlokzati lap mérési eredményei:

 homlokzati hoszigeteles cellplast

Forrás: meps.hu/mminosegellenorzes.
A többi gyártó polisztirol lapjainak mérési eredményi, valamint a mérés részletei is megtekinthetőek az oldalon.

 

Az Austrotherm nyomószilárdsága a teszteken átlag 81,6 kPa lett! Erről a jegyzőkönyvet itt találod: Austrotherm teszt

Miért szeretünk még az Austrothermmel dolgozni?

Mert verhetetlen a minősége, és folyamatosan új, még jobb termékekkel áll elő az osztrák cég.
Hazánkban az Austrotherm vezette be a lépéshangszigetelő polisztirol lemezt (AT-L2, AT-L4), a lejtésképző hőszigetelést, mely 1999-ben CONSTRUMA nagydíjas lett. Ugyancsak az Austrotherm vezette be az expandált polisztirol habból készülő lejtéskorrekciót, a hő- és hangszigetelő szárazpadlót, a faültetés Expert, Expert Drén, Oázis, Grafit, Grafit Reflex és a Zenit márkanevű speciális hőszigetelő termékeket.

Ha kérdésed van a hőszigeteléssel kapcsolatban, tedd fel az Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript. címen vagy hívd a 0633509985 -ös számot! Szívesen segítünk!

 

Az Austrotherm termékek

Az Austrotherm anyagokat mindhárom gyárukban folyamatos ellenőrzik, szigorú minőségi előírásoknak vetjük alá. Az Austrotherm termékeket 3 nagy csoportra oszthatjuk.

Az elsők az Austrotherm expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok, melyek az épületek minden szerkezetén hatékony hőszigetelést tesznek lehetővé. A hőszigeteléssel tartós épületszerkezeteket, komfortos, gazdaságosabb működtethető épületeket kapunk. Az expandált polisztirolhab lépéshang-szigetelő anyagok pedig az épületek födémszerkezeteinek hatékony lépéshang-gátlás javulását teszik lehetővé.

A második termék típus, az Austrotherm rózsaszínű extrudált polisztirol hab, mely zárt cellaszerkezetű anyag, vízfelvétele elhanyagolhatóan kicsi, s így kiváló hőszigetelő képessége tartós nedvességhatás esetén sem romlik (ezért használják az austrotherm TOP P-ot az épületek lábazatának szigetelésére). Az épületek élettartama alatt az extrudált hab nagyon jó mechanikai tulajdonságai sem változnak.

Termékeink harmadik csoportja a formahabosítással készülő Austrotherm expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok, melyek nagy szilárdságúak, és különösen alacsony vízfelvételük és kitűnő mechanikai tulajdonságaik révén alkalmasak talajjal érintkező szerkezetek, talajon fekvő padlók, pincefalak illetve lábazatok külső oldali hőszigetelésére, valamint zöldtetők vízmegtartó rétegeként és padlófűtés csövek rögzítésére is.
 

Austrotherm akciók 2016

  1. Austrotherm AT-H80-as polisztirol lapos rendszer akciós árat itt találod:  >>hőszigetelő rendszer ár<< , vagy kérj egyedi ajánlatot e-mailen Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript.

  2. Grafitos polisztirolos rendszer árát pedig itt: Grafit Reflex ár

 

Kérdésed van?
Hívj bizalommal!
Tel.: 06-33/509-985

icon_mail

Cím: 2518, Leányvár Bécsi út 7.

Akár ingyenes
házhozszállítással!
icon_doboz button_reszletek

banner kalkulator

Készítette: HDG Net - Webáruház készítés

Mire kell figyelni hőszigetelő rendszer választása-, felrakása során?

Vajon Ön is öntudatlanul elköveti ezeket a hibákat, amikor hőszigetelő rendszert választ?

Töltse le tanulmányunkat, és tudja meg:

Mire kell figyelni hőszigetelő rendszer választása, és felrakása során?

Ingyenes tanulmány kizárólag azoknak,
akik nem akarnak hibázni a hőszigetelő rendszer
kiválasztása és felrakása során.

Ez a tanulmány sorra veszi azokat a főbb hibákat, melyek figyelembe vételével sok tízezer forintos fölösleges kiadástól kíméljük meg magunkat.